Thema’s uitgelicht

 


Zie hier onze initiatieven voor een feestelijke toekomst

€ 10.000 voor iedere Nederlander belastingvrij, dat klinkt niet alleen als een fantastisch feest voor iedereen, maar het is enorm goed voor het herstel van Nederland. Naast de enorme boost in koopkracht voorkomt het ook veel problemen in de maatschappij. Problemen die de staat – alles bij elkaar opgeteld – meer kosten dan deze schenking.

Door de Coronacrisis bevinden veel mensen en ondernemers zich op het randje van de afgrond. De opgelopen achterstanden en schulden vormen een dusdanige drempel dat ze deze veelal niet meer kunnen overwinnen. De armoede, schuldsanering en faillissementen die daar het gevolg van gaan zijn, gaat de staat vele miljarden kosten.

Met € 10.000 wordt de mogelijkheden geboden om deze problemen te voorkomen en hoeven ze zij niet op kosten van de staat te gaan leven. Niet iedereen heeft dit nodig, maar het uitzoeken en handhaven van regels over, voor wie het wel of niet gerechtvaardigd is, kost veel meer, dan gewoon iedereen van 18 jaar of ouder € 10.000 te geven.

Het raakt ook die mensen die nog voor de Coronacrisis al in de schulden of financiële problemen zaten en het geeft startende ondernemers net die boost om de kansen te pakken ze nodig hebben.

Zo wordt het een feest voor iedereen en hebben we met elkaar de (draag)kracht om aan de wederopbouw van de economie te werken, zodat voor iedereen het leven in Nederland een feest kan zijn.

Arbeid Ongeschiktheid Verzekeringen dienen toegankelijker te worden. DFP wil samen met verzekeraars aan een constructieve oplossing werken. DFP is van mening dat zzp’ers niet verplicht moeten worden een AOV af te sluiten. Vrijwilligheid dient centraal te blijven staan.

Wij willen een netto basisinkomen voor iedere Nederlander en de garantie dat alle artiesten en mensen met vrije beroepen een basiszorgverzekering krijgen en vrijgesteld zijn van een sollicitatieplicht. Dit basis inkomen vervangt ook alle toeslagen, uitkeringen en het oerwoud aan regeltjes.

Basisinkomen is een periodiek uitgekeerd en vrij besteedbaar bedrag voor iedere burger, dat voldoende is om volwaardig van te leven, zonder dat daar een tegenprestatie tegenover staat en ongeacht het inkomen, vermogen of de samenstelling van het huishouden.

Zodra het corona virus voorbij is zal blijken hoe onze economie er voor staat. Nu al blijkt dat het aantal mensen wat ontslagen wordt drastisch zal stijgen in alle sectoren, niet alleen de horeca en entertainmentindustrie. Een basisinkomen is dan een voorwaarde voor ca. 50% van onze inwoners die nu een sociale uitkering genieten.

De kosten, die nu gemaakt worden om deze uitkeringen te doen, zijn gigantisch en worden alleen maar groter. De controle hierop kost al een vermogen! De Feestpartij gelooft dat door invoering van een basisinkomen de economie sneller gaat groeien en dat hebben we straks hard nodig voor de werkgelegenheid.

Daarbij hebben mensen ook weer geld voor leuke dingen, zoals feesten! Want de lockdown en alle beperkingen hebben ook zéker een nare invloed op ons mentale gestel.

Geen gedoe meer met toeslagen, dure ambtsystemen die uitkering gerechtigden spioneren en controleren gewoon een basis inkomen voor iedereen. In een een land als Nederland hoort geen armoede te bestaan.

Horeca & entertainment branche 1 jaar belasting vrij

Horeca en entertainment hebben zoveel verlies geleden en we kunnen ze natuurlijk niet missen dus om iedereen weer op de been te helpen krijgen ze 1 jaar belasting vrij.

 

Gedurende 2 jaar afschaffen van de btw op optredens van artiesten/muzikanten en op kunst en literatuur. Dit om deze diensten/producten beter verkoopbaar te maken, ook voor de particuliere mark. Dit geeft de branche de mogelijkheid weer op te krabbelen en op een financieel gezonde manier hun bedrijf uit de malaise te halen, schulden af te betalen en weer nieuwe buffers op te bouwen. Graag willen wij in overleg bekijken hoe dat zo’n regeling gefinancierd kan worden.
Ook een versimpeling van de btw-tarieven voor de horeca is wenselijk. Het hanteren van verschillende btw-tarieven (food/nonfood) werkt onduidelijkheid in de hand. Het geeft bovendien een enorme administratieve rompslomp.

Het instellen van een corona tax.
Een aantal bedrijven hebben deze periode mega goed gedraaid door corona, zoals b.v. de supermarkten, zeepfabrikanten, hygiëne bedrijven, producenten van plastic schermen en gelaatsschermen. Voor die extra omzet hebben ze niets hoeven doen. De omzetverhoging van deze bedrijven kwam voort uit de overheidsmaatregelen met sluiting van de horeca. De cafés, eetgelegenheden en restaurants etc. zijn duidelijk ernstig gedupeerd en worden bedreigd in hun voortbestaan.  
Het zou niet alleen sympathiek en collegiaal zijn als deze bedrijven met de Corona-tax de financieel nood van de horeca kan verzachten, maar daarmee zeker een grootschalig faillissement binnen deze sector mee kan helpen voorkomen. Uiteindelijk is het in ieders belang dat Nederland drijft op een sterke economie en de horeca is een van de onbetwiste pijlers daarvan.

Versimpeling van ons economische stelsel en nooit meer de chaos zoals ontstaan met bijvoorbeeld de kinderopvang toeslagen of de fiscale woningmarktmaatregelen. Een uniform btw-stelsel zou ons leven bijvoorbeeld massaal simpel maken.

“Als de complexiteit zo hoog is dat de belastingadviseur het zelfs niet meer uitgelegd krijgt aan zijn klanten, dan hebben we echt een probleem. Maar hoe heeft het zo ver kunnen komen?”, vraagt de staatssecretaris. “Een deel van de reden is dat fiscaliteit decennia lang hoogtij heeft gevierd in Nederland. Nergens ter wereld zijn zoveel afgestudeerde, getrainde, goed opgeleide fiscalisten als in Nederland. Keerzijde is dat al die knappe koppen in staat zijn geweest om hele ingewikkelde dingen te bedenken en de knappe koppen bij de Belastingdienst wisten het zo te regelen dat het nét kon in de uitvoering.”

We willen voor de asiel dieren speciale parken aanleggen een fantastisch dagje uit in een speelpark voor honden, katten, konijnen en overige asiel dieren om heerlijk mee te spelen te knuffelen zodat ze sociaal met zo min mogelijk stress sociaal onder de mensen kunnen zijn een heerlijk dagje uit voor jong en uit en natuurlijk bij een klik kun je ze ook adopteren Vele dieren zitten vol stress in kleine hokken in het asiel en hoewel niet alle dieren hiervoor geschikt zijn zullen de meeste het geweldig vinden om in alle vrijheid te kunnen spelen en te knuffelen.

Een bijdrage leveren aan de maatschappelijke discussie over de beschrijving van echte bewuste zzp’ers versus schijnconstructies en andere constructies. Focus leggen op duurzaam zelfstandig ondernemerschap en professionalisering van zelfstandig ondernemerschap.

Een sociaal Nederland is een land die in verbinding staat, gemakkelijk van A naar B of het nu is voor een feestje lekker uitgaan naar je familie vrienden of je werk iedereen kan gratis en groen reizen en is ook nog eens beter voor het milieu.

We willen al onze jonge talenten een zo goed mogelijke toekomst bieden en hen de kennis geven om ze zover mogelijk te laten komen in de maatschappij en hoe beter gestudeerd hoe meer profijt we hebben en ze de toekomst van Nederland zo mooi mogelijk kunnen maken. Zonder schulden ongeacht je achtergrond iedereen heeft recht op een fantastische toekomst.
En een goed begin is het halve werk!

Iedereen ongeacht je financiële achtergrond of drukke bestaan heeft recht op een adem pauze even ontstressen dit is niet alleen fijn om even tot jezelf te komen maar voorkomt heel veel gezondheids klachten zoals overgewicht, hart en vaatziekte je weerstand en daarmee voorkom je hoge kosten in de zorg, verzuim bij werkgevers en presteer je veel beter.
De Duitsers doen het al jaren met groot succes.

Kredietverstrekking voor Event Professionals (EP) moet weer in gang worden gezet. EPs moeten de mogelijkheid krijgen een goede hypotheek af te sluiten, ook wanneer men niet over de laatste 3 jaarcijfers beschikt. Men dient veel meer naar het verdienmodel van de persoon achter de EP te kijken.

Iedereen heeft het recht in Nederland om zich in alle vrijheid te kunnen leven en ontwikkelen en wij vinden het van zeer groot belang dat LHBTIQAPC vanuit de regering hier niet alleen word ondersteunt maar  vooral ook borg staat. Het voor hen opneemt en deze belangen behartigd.

Een dagje pretpark, dierentuin, een avondje theater, museumbezoek, bioscoop of een concert, moet voor iedere Nederlander toegankelijk zijn. Dat is helaas niet het geval. Een deel van de bevolking (en zeker met kinderen) kan het zich simpelweg niet veroorloven. Daardoor is de cultuur en entertainmentindustrie meer en meer alleen toegankelijk voor mensen en gezinnen met een bovengemiddeld inkomen, dat vinden we niet eerlijk én is daarbij niet bevorderlijk voor het in stand houden van ons culturele erfgoed in de toekomst. Wij pleiten voor een subsidie voor deze groep mensen, die op deze wijze ook de horeca- en entertainment-sector indirect weer een positieve boost geeft.

Na de crisis vieren we het allergrootste volksfeest van de geschiedenis, waarbij iedereen is uitgenodigd en waarbij de branche een financiële boost krijgt.

De Feestpartij wil gewoon weer iets voor haar achterban betekenen. Mensen zijn depressief, artiesten en de horeca hebben het moeilijk. Wij willen mensen weer blij maken.

Dat kunnen we onder meer doen met het ‘allergrootste volksfeest ooit’ als de corona crisis voorbij is en de eerste zetel binnen is. “Dan huren we alle theaters, stadions en zalen af op kosten van de overheid. Alle artiesten krijgen betaald en iedereen moet ervan kunnen profiteren.”


Na alle ontberingen, verdriet, isolatie en verlies willen we een betaald feest vanuit de regering voor alle Nederlanders om iedereen weer een boost te geven. Elke feest tent horecagelegenheid theater vol met entertainers en iedereen weer kan genieten van wat we zo lang hebben moeten missen.

 

Steeds meer mensen zijn teleurgesteld in de politiek of hebben interesse hierin volledig verloren waarmee het stemrecht een heel bijzonder en belangrijk recht steeds vaker verloren gaat.
Om mensen weer aan te moedigen om te gaan stemmen willen we de verkiezingslotterij introduceren.
Deze loterij is voor iedereen die heeft gestemd ongeacht op wie je hebt gestemd onder hen willen we grote prijzen verloten en zo mensen weer aan te moedigen hoe belangrijk stemmen is.

Verruiming van de werkkostenregeling door het mogelijk maken voor bedrijven om kosten van b.v. optredens van artiesten, huren van horecalocaties of aanschaf van kunst, toe te voegen aan de vrije ruimte van deze regeling. Daarmee worden deze kosten weer 100% aftrekbaar gemaakt. Zo kan de entertainmentbranche weer een nieuwe boost krijgen. Wij willen dan dat b.v. optredens van artiesten voor het personeel van een bedrijf, activiteiten georganiseerd in horecagelegenheden i.p.v. de bedrijfskantine, zaken als cd-s en boeken in kerstpakketten, toegevoegd worden aan de vrije ruimte binnen deze regeling.  Een aanbeveling die absoluut omzet verhogend werkt voor de noodlijdende ondernemers en leid tot herstel van de creatieve sector.

Behoud van de zelfstandigenaftrek en zoeken naar oplossingen voor een belastingneutraal stelsel waarbij bewust ondernemerschap gestimuleerd wordt.

Mensen vragen niet voor niets om hulp of zorg
Dit hoort niet bepaald te worden door externe instanties maar door eigen arts. Die stelt de diagnose en schrijft voor wat er voor de patiënt nodig is aan zorg en of aanpassingen.
Onze maatschappij is er voor iedereen juist wanneer iemand een beperking heeft, mindervalide is en of een chronische aandoeningen heeft.
De regering hoort dit te faciliteren niet mee te bemoeien dit is iets tussen de arts en de persoon in kwestie geen externe checkups en of moeten vechten voor je recht.
Recept van de dokter voor zorg, hulpverlening, materialen, aanpassingen & invalide parkeerplaatsen.