Inleiding

Tijdens de eerdere economische crisis heeft het Kabinet in 2013 plannen gepresenteerd waarin 6 miljard bezuinigd moest worden op de schatkist, hetgeen iedere Nederlander in zijn portemonnee heeft gevoeld. In de plannen van het Kabinet waren al diverse voorstellen opgenomen die onze doelgroep direct hebben geraakt en waarvan de gevolgen anno 2021 nog steeds voelbaar zijn.

 

In het huidige politieke landschap is de stelling ‘van hero naar zero’ actueler dan ooit. De corona-crisis heeft het afgelopen jaar enorm veel teweeg gebracht.

Natuurlijk in de privésfeer, contacten met vrienden en familie werden minder frequent en spontaan, we missen de etentjes, de feestjes, het theater en de concerten, het juichen in de voetbalstations en het bezoeken van een simpele vrije markt. We zijn aan het vereenzamen, vervreemden van alles wat ‘normaal’ zou moeten zijn en velen van ons leven in angst.

 

De politiek beweegt mee tijdens een crisis. Op een manier die nooit ieder zint, tracht de overheid met maatregelen de rampspoed te beperken. Sommige sectoren worden daarmee bovenmatig getroffen. Vooral de horeca en de entertainmentbranche heeft het enorm zwaar en loopt op haar tandvlees.

people-2608316_1920
glass-blowing-429114_1920

In 2021 verwachten vooraanstaande economen een explosief aantal faillissementen in deze sector als de staatssteun zal stoppen. Dit vraagt om een nieuwe invulling van het overheidsbeleid om de belangen van de horeca/entertainment branche duurzaam te kunnen borgen.

 

Enkele betrokken en getroffen ondernemers hebben zich aangesloten bij een spontaan initiatief om op te komen voor de belangen van deze enorme groep professionals binnen de entertainmentbranche, horeca en evenementenwereld, hierna te noemen de EP-er (eventprofessional): horeca-eigenaars en personeel, theaters, artiesten, muzikanten, performers, organisatoren van evenementen en concerten, kortom: de volledige entertainment industrie, Dit in de vorm van een nieuwe politieke beweging: De Feestpartij (DFP).

 

Wij stellen ons voor een forse uitdaging. De gevolgen van de huidige crisis voelen we nu al allemaal. De Feestpartij DFP wil in dit beleidsplan hun strategie en doelstellingen uiteenzetten voor de komende verkiezingen.