05
jan

De hoop op een groter contingent Enschedeërs in de Tweede Kamer wordt iets groter dankzij een aantal kleurrijke politieke partijen die op de valreep mee mogen doen aan de landelijke verkiezingen. De Enschedeërs Erwin Versteeg en Jeffrey Veld werden door hun nieuwe politieke partijen Wij zijn Nederland en De Feestpartij op respectievelijk de eerste en zevende plek van de kandidatenlijst gezet.

Zevende plek

De Feestpartij. Oprichter en lijsstrekker is ondernemer en artiest Johan Vlemmix. Enschedeër Jeffrey Veld is door De Feestpartij op de zevende plek van de kandidatenlijst gezet. En je weet maar nooit: “Per zetel heb je in ons land 51.000 stemmen nodig”, rekent Veld vlotjes voor.

En omdat zijn partij zich vooral op de getroffen sectoren in de coronacrisis als horeca en artiesten richt, verwacht hij uit die hoek nogal wat stemmen. “Onze ambitie is daadwerkelijk verandering doorvoeren. Het beleid met betrekking tot evenementen, kunst en cultuur en de horeca kan en moet anders”, aldus de Enschedeër.

Allergrootste volksfeest

Daar komt nog bij dat zijn lijsttrekker het allergrootste volksfeest ooit wil houden als de coronacrisis voorbij is en de eerste zetel een feit is. Ook dat telt, vindt Veld.

Is zijn partij door de naam wel serieus te nemen? “Jazeker, we zijn er heel serieus mee bezig. Onze naam valt op, het is geen standaardriedeltje en bovendien gaat het om de punten waarmee je komt.”

Uw bericht